Flying fingers...

Hur underbart skulle det inte kunna vara att bara sätta sig vid sitt piano och kunna låta melodin i huvudet komma ut? Att få det rätt på en gång och få det att låta precis som man har tänkt sig. Att kunna uttrycka sig på det sättet.
Jag blir irriterad av att sitta vid pianot för länge och försöka få någonting ur mig. Det är nästan som om det är ett hinder, en vägg som jag måste komma förbi. Så jag sitter ganska länge och spelar på samma del ur en melodi som jag har i huvudet.När jag väl har fått ut den delen och fått den precis som jag vill ha den så har jag svårt för att gå vidare och fortsätta med en bra fortsättning. Jag tycker inte om att inte kunna få ur mig det på det sättet som jag vill.

Tänk dig.
Du. Ett piano. Dina fingrar flyger över tangenterna lätt. Du blundar. Tonerna fyller hela rummet, din själ och din längtan. Under de få sekunderna finns det ingenting annat förutom du och musiken. Du och dina flygande fingrar.

Det är väldigt sällan man har sådana stunder. För min del åtminstone. Men jag älskar dem. Man kan låta känslorna komma ut och låta fingrarna känna sig fram. Sådana stunder är underbara, speciellt när just den där specifika melodin som du tänkt på kommer ut. Utan att du har behövt leta särskilt mycket för att hitta den.
Väggen försvinner lite ibland, men den släpper aldrig helt. Jag tycker inte om det.

Jag tror att det är olika från person till person. När jag skriver så kan jag få ut det jag vill säga efter ett tag. Man är helt inne i det man skriver och orden flyter på något sätt ut utan för stor ansträngning och eftertanke. Musiken däremot måste jag tänka lite mer med, jag måste arbeta på ett annat sätt där. Jag säger inte att jag inte måste arbeta med mitt skrivande för det är något som jag verkligen behöver göra. Men det känns mer naturligt och mindre ansträngande på något vis. Så vill jag ha det med musiken. Man kan ju lyckligtvis nog inte få allt som man vill ha, annars hade man väl kännt sig lite tom.
Finns det saker som får dig att försvinna in i din bubbla? Som du älskar att göra och som får dig att glömma bort resten av världen. Jag är lite nyfiken på vad det skulle kunna finnas för saker. Böcker är nog en stor del till att folk glömmer bort sin omgivning, men det måste ju finnas mycket annat. Eller?

Dagen börjar dra sig mot sitt slut. Klockan är inte mycket, men jag borde gå och lägga mig tidigt. Min dag har knappt börjat egentligen. Det enda jag har gjort är att läsa, spela piano/gitarr, skriva på datorn och slappa framför tvn. Slapphelg. Me likey.

Juicy LoVe.
words words words | | 3 comments

Dreaming away.

Ännu ett konstaterande: Osocial på hög nivå, and I like it.

Har börjat spela mer nu. Är på musik humör så jag sitter med gitarren eller pianot och spelar och sjunger en truddilutt. Det är väldigt lugnande på ett sätt och inte riktigt lika beroende framkallande som böckerna, men jag släpper inte böckerna för det. Har precis läst ut den del av femman som är ute på Stephenie Meyer's hemsida och den var bättre än jag kunde förvänta mig. Men den var kort! Så jag sitter här och känner mig lite tom över att bara inte kunnat läsa hela boken. Det blir ju inget direkt avslut nu. Det kommer väl antagligen.

livet är bra.

love.
Just everyday life | | Comment

When that world gets better than this one.

Konstaterande: jag lever för läsandet.

En bok, en minut, några meningar och plötsligt glöms allt annat bort. Världen man faller in i är som en trygg sköld. När man inte vill vara i sin egen värld, kan man försvinna bort. Skyddet är bara några ord bort.  

Vad jag skulle ta med mig ifall jag skulle vara ensam för evigt; en bok, som aldrig tar slut.

Jag har insett att när jag läser så kommer allt annat i andra hand. Jag glömmer bort att äta, sova (!), tänka och allt annat som inte har med boken att göra. Hopplöst men åh vad jag älskar det.


love.

Ps. Jag har nu lyckats praoa i två dagar utan att skära mig en endaste gång. sweeeet!
Kniven är numera min vän och kartongernas skräck. ehe.
 oj, vad roligt. Bra Maggis, nu vet alla att du har sämst humor. MEEEEN who cares? Jag pratar också med mig själv, jag är lite konstig men ganska trevlig. okej nu slutar jag. sorry. ignorera detta.

| | 3 comments
Upp