Flying fingers...

Hur underbart skulle det inte kunna vara att bara sätta sig vid sitt piano och kunna låta melodin i huvudet komma ut? Att få det rätt på en gång och få det att låta precis som man har tänkt sig. Att kunna uttrycka sig på det sättet.
Jag blir irriterad av att sitta vid pianot för länge och försöka få någonting ur mig. Det är nästan som om det är ett hinder, en vägg som jag måste komma förbi. Så jag sitter ganska länge och spelar på samma del ur en melodi som jag har i huvudet.När jag väl har fått ut den delen och fått den precis som jag vill ha den så har jag svårt för att gå vidare och fortsätta med en bra fortsättning. Jag tycker inte om att inte kunna få ur mig det på det sättet som jag vill.

Tänk dig.
Du. Ett piano. Dina fingrar flyger över tangenterna lätt. Du blundar. Tonerna fyller hela rummet, din själ och din längtan. Under de få sekunderna finns det ingenting annat förutom du och musiken. Du och dina flygande fingrar.

Det är väldigt sällan man har sådana stunder. För min del åtminstone. Men jag älskar dem. Man kan låta känslorna komma ut och låta fingrarna känna sig fram. Sådana stunder är underbara, speciellt när just den där specifika melodin som du tänkt på kommer ut. Utan att du har behövt leta särskilt mycket för att hitta den.
Väggen försvinner lite ibland, men den släpper aldrig helt. Jag tycker inte om det.

Jag tror att det är olika från person till person. När jag skriver så kan jag få ut det jag vill säga efter ett tag. Man är helt inne i det man skriver och orden flyter på något sätt ut utan för stor ansträngning och eftertanke. Musiken däremot måste jag tänka lite mer med, jag måste arbeta på ett annat sätt där. Jag säger inte att jag inte måste arbeta med mitt skrivande för det är något som jag verkligen behöver göra. Men det känns mer naturligt och mindre ansträngande på något vis. Så vill jag ha det med musiken. Man kan ju lyckligtvis nog inte få allt som man vill ha, annars hade man väl kännt sig lite tom.
Finns det saker som får dig att försvinna in i din bubbla? Som du älskar att göra och som får dig att glömma bort resten av världen. Jag är lite nyfiken på vad det skulle kunna finnas för saker. Böcker är nog en stor del till att folk glömmer bort sin omgivning, men det måste ju finnas mycket annat. Eller?

Dagen börjar dra sig mot sitt slut. Klockan är inte mycket, men jag borde gå och lägga mig tidigt. Min dag har knappt börjat egentligen. Det enda jag har gjort är att läsa, spela piano/gitarr, skriva på datorn och slappa framför tvn. Slapphelg. Me likey.

Juicy LoVe.
words words words | | 3 comments
Upp