There's always tomorrow.Har varit barnvakt för trollet ikväll. Kan ju konstatera att jag inte är något vidare till barnvakt. Såg dock alla deltagarna och låtarna i melodifestivalen med henne. Tyvärr så blev hon sur på mig när jag inte ville göra pannkakor med henne. Kan i och för sig ha något att göra med att jag kanska råkade säga att vi kanske skulle göra det. he-he. Så jag har dåligt samvete.
Någon gång nästa vecka blir det alltså pannkakor på menyn. Nice även ifall de blir gjorda av mig.
Just everyday life | | Comment

Make a wish. Put it in your heart.

Det är inget ovanligt att pappa reser och ser ovanliga platser med jobbet. Det ska han göra nästa vecka också och imorse pratade han om att han ska stanna i Paris en dag nästa vecka och sedan i Wien och någon annanstans som jag tror var Mastricht. 

Men den här gången så har jag gått runt och fått en sådan lust till att resa!
Jag blir avundsjuk även ifall jag vet att han inte direkt gör mycket annat än jobbar när han är på de olika platserna men ändå.
Tänk att åka till Brasilien, Kina, Indien eller bara någonstans med andra kulturer som lockar och leker. Åh. Jag vill åka till en vacker stad med vackra byggnader som har historia och med platser som har betydande minnen.

Jag vill åka någonstans där jag kan villa omkring utan tidspress och bara njuta av omgivningen, personerna och kulturen.

Fast sen tänkte jag efter lite och kom på att jag inte riktigt har ett ställe som jag verkligen skulle vilja åka till.
Om jag fick åka vart jag än ville vart skulle jag åka då?
Jag vet verkligen inte.

Har alltid velat åka till Taiwan, men det är nog mest bara för att det är så långt bort. Irland förresten. Ja Irland vore helt fantastiskt. Kanske inte helt olikt Sverige eller Englands kultur, men jag skulle så gärna vilja åka dit och se på landskapet. Suck. Tågluffa vore ju helt underbart. Skulle älska det!


Så Paris, Taiwan, Barcelona, Rom eller Irland?
Eller var som helst. Vart skulle man vilja åka?

Just everyday life | | One comment

Blue lips. Blue veins. Blue the colour of our planet from far far away.

Så det här med att det är mycket snö ute kan ju ingen ha missat och jag tror att det är mer än jag som har börjat tröttna på det. Men jag har kommit fram till några positiva saker om denna djupa, vita snö som egentligen är väldigt fin.

* Ifall man ramlar så gör det inte ont! Hur bra som helst faktiskt.
Sen att det det är snön som gör marken ostabil och hal och gör det till en dödsfälla när man går ut gör inte så mycket eftersom det inte gör så ont när man ramlar:) Ganska bra icebreaker också ifall man går med någon och man inte kommer på något att säga.

* En bra ursäkt till läraren ifall man kommer sent.
Vem av oss har inte använt det minst en gång den här vintern? Åtminstone att bussen är sen pga det. (vilket de i och för sig är, ofta, men ändå. Positiv här)

* Man kan hur lätt som helst fixa ett snöbolls krig.
Halvbra snö just nu, men det är ganska så nice att bara lattja runt och slänga snö på varandra. Vara småbarn och leka! Man får dessutom åka pulka. Det är nice.

* Man känner sig inte lika skyldig till att gå ut och jogga, eller gå ut över huvudtaget.
Jag kan ju inte vara den enda som ibland på sommaren får dåligt samvete över att jag sitter vid datorn på en fin sommarkväll istället för att vara ute? Jag känner så i stort sätt varje gång jag sitter vid datorn när det är sommar och fint väder. Nu slipper vi ju det ;)

* och nu borde jag komma med en helgrym sista punkt. Men just nu står huvudet lite still och jag kommer inte på något. heh. Skulle säga skridskor, men nej jag tycker inte om att åka skridskor. Well, kom på en sista själv vettja. Åh just det kom på värsta bra:

* Bästa saken med snön är att den lyser upp allting!
Kommer ni ihåg i november när man blev så trött och deppig på att det var så mörkt och regnigt? Visst att det kan komma nu också men det är ju en helt annan känsa. Marken gnistrar och knakar och alla ser levande ut med sina fina röda kinder.  Jag brukar gilla snön väldigt mycket. Som positiva tjejen som jag är idag så tänker jag slå ett slag för hur vacker snön är. Fortfarande.

Yeay. Cheerful and upbeat. he he he. :)
och, våren kommer inte snabbare bara för att vi klagar. Då känns det bara som om det tar längre tid.

Cheers mate.

Blue lips- Regina Spektor!!
| | 3 comments
Upp