Frossa, plugga, sova

Att ha sovmorgon till tjugo i ett känns aningen underbart måsta jag säga. Sen att jag ändå ska upp innan åtta för att plugga är en annan sak men fortfarande ganska underbart. Funderar på att göra amerikanska pannkakor till lunch då. Orkar aldrig göra det när alla är hemma för då ska alla ha, så därför passar imorgon perfekt. Det skulle verkligen inte sitta fel alltså. Det skulle inte en ben&jerrys glass göra nu heller för den delen. Eller en stor marabou digistive. Eller chokladbollar. Var alldeles för länge sen jag åt chokladbollar. 

Har suttit hela kvällen och läst en massa om FN och deras olika organisationer. Ska nämligen skriva en engelska uppsats om dem och jag har försökt komma igång med den sen förra onsdagen men jag blir helt blank. Lika blankt som word-dokumentet i stort sett. Ska sätta mig och göra den imorgon och se om det kommer någon vart. Annars blir det jobbigt. Dock, som tidigare nämnt, är det en otroligt skön dag imorgon. Har en lektion - idrott då vi dessutom ska ha lekar och avslappning. Jag älskar lekar! Och jag älskar dagar med bara en lektion!


Blev otroligt sugen på oreos nu också. Åååh.


(satt och tänkte på när jag senast åt chokladbollar och kom fram till att det var när jag var sjuk i somras och gjorde en dubbel sats och sedan åt smeten i tre-fyra dagar. Rätt ur skålen. Så gott, speciellt med kall mjölk. mmmmm! haha åh.)

Just everyday life | | One comment

Ge allt nu, värt det sen

Jag är en sån som planerar och gör listor. Listor i mängder. Packlistor. Attgöra-listor. Mållistor. MÅSTEGÖRAS-listor. Drömlistor. Ja, you name it. Jag är ganska lik min mamma och mina systrar i det. Vi gör alla listor. När vi var små fick vi var och en en städlista på vad som behövde göras och i vilken ordning. Det var "pick up the toys from the floor" och så en ruta efteråt som man fick kryssa i. Vi körde med olika belöningar periodvis också. Listor är helt enkelt en grej vi kör med i vår familj.

Så när jag har gjort min ganska regelbundna lista (brukar göra en en gång i veckan ungefär, för att se vad som behövs göra i veckan) så händer det att de där rutorna kommer upp på sidan och så påminns jag om hur det var när jag var liten. För det mesta brukar jag dock bara stryka över hela raden när jag är färdig med saken och så blir jag mer och mer nöjd med mig själv ju mer saker/rader jag har strykit över. Sen kommer man till alla de gånger då listan bara ligger på bordet och kanske bara har någon enstaka rad stryken. Och så går dagarna, och så går veckorna och så stirrar man på den där listan varje kväll innan man ska sova och säger till sig själv att "imorgon ska jag", "imorgon måste jag" och så gör man det inte i all fall.

That's the story of my life, det och att jag alltid spelar/sjunger fel när jag framför saker. Nu på senaste har det dock varit så mycket att jag har gömt huvudet i sanden och hoppats på att allt ska blåsa förbi. Men ack, strutsen Maggis, så är det inte alltså. Sen har jag fått en hel del gjort senaste veckan också men inte alls så mycket som jag behövt.

Det är sent och jag borde sova, gjorde precis färdigt min geografi- redovisning som ska vara imorgon. En sak stryken på listan. Imorgon blir det engelska x2 och tvätt. Har inte tvättat på evigheter och har inga rena byxor vilket gör att jag rotar längst ner i garderoben och tar såna som jag har kvar men som jag egentligen bara använder när jag är i skogen. Härligt. Har gått runt med håret i en knut, osminkad och halvdöd i flera dagar nu. Fräschare blir det inte. Trust me. Plus att jag har PMS. Det är så synd om mig att jag vill begrava hela kroppen under sanden istället för bara huvudet. Ligga där och helt plötsligt vakna upp med nyfunnen energi, motivation och tio gånger mer tid än när jag grävde ner mig.

Tittar på klockan, inser att den där nyfunna energin inte kommer infinna sig imorgon. Inser att jag borde låsa in mig i mitt rum och bara stirra på väggen tills allt är förbi. Inser att jag istället borde låsa in mig i rummet och plugga järnet för att komma dit jag vill. För att det faktiskt har gått bra på senaste bara det att det känns dubbelt så tungt på axlarna att bära. Fast det är värt det när resultatet kommer tillbaka.

Alltså- det som kankse är aningen oklart i denna osammanhängande text är att jag ska plugga rumpan av mig och sen njuta så in i norden av jullovet! Med massa godis, filmer, serier och sömn. Oh yes please.
Just everyday life | | 2 comments

Whatever gets you through today

Nu- börja skriva på ett engelska arbete om FN.

Ikväll- hem till Ellen och se på film.

Nu- fryser och är så trött och grinig att jag vill lägga mig under täcket och försvinna för evigt.

Ikväll- pigg, i myskläder och underbart bara

Nu- känner att det är jobbigt att behöva plugga på en fredag

Ikväll- PLUGGAR INTE. Nöjd med mig själv för att ha pluggat plus att jag har en mindre sak på listan = värt det.
Just everyday life | | One comment
Upp