Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag?

NOPE. Det är minsann inte en vanlig dag. Det är en utöver det vanliga fantastisk dag med solsken här i Stockholm. En dag som kommer att fyllas av att socialisera och hänga i en kö i ganska många timmar för att sedan få se underbara The Killers!!!! 
 
Eftersom deras senaste album kom ut när jag var på korttidsmissionen så missade jag den nästan lite när jag precis kom hem. Det var inte förrän nu i februari som jag faktiskt insåg att de hade släppt ett helt nytt album! Men jag lyssnade väl inte allt för intensivt på det. Har sjukt mycket ny musik som jag velat lyssna på så det blev inte så mycket lyssnande på The Killers. 
 
Ja, tills jag fick biljetter till deras konsert så klart! Har sen i fredags toklyssnat på det nya albumet och måste säga att jag nu börjat lära mig det ordentligt. Tricket, har jag kommit på, är att lära sig alla intro. Att lära sig känna igen vilken låt det är snabbt och vad låten handlar om. Sen ska man lära sig refrängen och helst några av de första meningarna i låten. Om man tar de sakerna först så faller resten rätt bra på plats. Så det är vad jag har gjort nu. Speciellt de senaste två dagarna. Jag har quizzat mig själv och spelat introt och försökt komma på namnet på låten så snabbt som möjligt. Vissa är lite svårare, andra jättelätta.
 
Det blir ännu mer förberedelser i kön men sen är det slut med övningarna! Då blir det på riktigt, då är det full on groupie som gäller. Åh. Jag kan verkligen känna rastlösheten i benen just nu och den där spända känslan som bara kommer att växa tills vi väl står där och hoppas och sjunger i samklang med Flowers. Waaaah.
 
Så nej, inte en helt vanlig dag alls. Eller jag vet inte hur det är med er, ni kanske har det så här varje dag men för min lilla kropp som inte varit på konsert på så länge så är det här en adrenalinfylld och lite crazy dag! Älskar't.
 
Just everyday life | | Comment

Systrar och det här med begagnade kläder

Sitter just nu hos min syster i Stockholm. Har haft en mysig kväll här då vi bland annat har gått igenom Alex garderob. Det är faktiskt ett fint plus med att ha äldre syskon utav samma kön- att man får kläder från dem när de har tröttnat eller växt ur dem. Fast detta har jag visserligen inte alltid sett som ett plus.
 
När man är näst yngst av sex barn varav tre utav dem är äldre tjejer så är man garanterad en massa hand me downs (förlåt, kan verkligen inte komma på vad det heter på svenska och jag känner inte att googles "ge mig nedskrivningar" var den korrekta benämningen) kläder när man växer upp. Man är också garanterad att inte få köpa mycket nya kläder alls eftersom man får så mycket kläder givet sig och eftersom man under större delen utav sin barndom inte har egen ekonomi så får man nöja sig med de kläder som man får och bli extra lycklig när man väl får något nytt som bara är ens eget!
 
Numera är jag dock mest bara tacksam. Dels för att mina äldre systrar har klädstilar som jag gillar (speciellt Alex, alltid supersnygga kläder som jag tycker om) och dels för att jag ärligt talat tycker att det är så tråkigt att köpa nya kläder. Inte så att jag inte tycker om nya kläder. Nej, den där mysiga och lyckliga känslan inbefinner sig fortfarande när jag köper/får nya kläder. Jag tycker jättemycket om nya kläder! Problemet är bara hela proceduren med att gå till affären, gå runt och leta efter något man tycker om, sen hitta storlek, sen testa, sen testa en annan storlek, sen komma fram till att den inte passar din kroppsform eller komma fram till att man älskar den men kanske inte borde lägga så mycket pengar på något man egentligen inte är i nöd av. Så ja, jag älskar nya kläder, bara inte sättet varpå jag måste fixa nya kläder.
 
Därför är detta det bästa alternativet för mig i slutändan. Det är nya kläder för mig och jag tycker lika mycket om de kläder jag får från mina systrar som jag köper själv. Som nu till exempel när jag sitter i en kofta och skjorta som vi rensade ur Alex garderob. Jättefina! Vill inte riktigt ta av mig dem faktiskt.
 
Så- älska hand me downs helt enkelt.
 
Eller snarare- se till att ni har systrar med snygg stil.
 
 
 
 
Just everyday life | | Comment

Effektiv är mitt mellannamn. Idag i alla fall.

Hjälpe mig vad jag har varit effektiv idag. Ni anar inte! Eller om man ska jämföra med andra människor så kanske det inte är något utöver det vanliga men för mig är det banne mig bra! Jag har inte varit särskilt duktig på att gå upp tidigt på senaste vilket oftast resulterar i att jag inte är så effektiv under dagen men idag, mina damer och herrar, har jag strykit över kanske tio saker på min att-göra-lista! Detta dock för att jag idag tvingade upp mig själv vid halv åtta! Var väldigt stolt över mig själv då jag egentligen inte hade någon ordentlig anledning till att vara uppe vid den tiden. Pigg var jag ej men jag fick ändå saker uträttade!
 
Sen är jag fortfarande som piggast framåt sena natten och då som mest sugen på att göra saker men det är sällan som det faktiskt passar sig att göra något då. Nu borde jag ju faktiskt gå och lägga mig tidigt så att jag kan fortsätta denna goda rutin men ärligt talat så har jag för mycket att göra nu ändå. hah. Kom på att jag måste tvätta. Ska nämligen till Stockholm imorgon. Så nu måste jag kompensera för den ineffektivitet som kommer att råda när jag är där borta genom att göra extra mycket idag. Mission acclompished så att säga! Eller snart. När jag har tvättat.
 
Så trots att det är en pina så är det faktiskt ganska värt att gå upp tidigt när man har en lång att-göra-lista. Speciellt då det är en strålande solig vinterdag och man hinner med en härlig promenad och gos med systersonen!
Just everyday life | | Comment
Upp