Midnattsmagi på nyårsnatten

Nyårslöften eller nyårsmål, vad vi nu vill kalla det så tillför oftast ett nytt år hopp om nya äventyr och förändring. Jag är likt större delen av jordens befolkning lika betagen av det magiska och drömaktiga i en nystart. Man skriver mål efter mål efter mål och tänker att den 1 januari kommer jag äntligen vakna upp den person som jag alltid velat vara och som jag innerst inne känner att jag kan vara. Sen vaknar man och inser att det är en dag precis som alla andra. Den har en morgon, en mittemellan och en kväll. Skillnaden för många är kanske att man missar morgonen just den dagen och möjligtvis vaknar upp bakfull. Fast det är inte säkert att det gör den dagen vidare unik heller. 
 
Jag har insett att även om jag lägger mig vid 22.00 (testade det för ett år sen) eller 00.10 (testade det nu senast) eller 7.00 på morgonen efter (som barn tävlade vi om vem som kunde vara vaken längst, jag vann sällan men pappa förlorade konstigt nog alltid!) så kommer jag vara lika mycket samma person som jag var dagen innan. Hoppas gör vi nog många ändå men för er som inte har insett verkligheten än så måste jag vara brutalt ärlig här.  Jag citerar min kloke vän Titan "you're living a fantasy. There is no easter bunny, there is no tooth fairy and there is no queen of England. This is the real world and you need to wake up" och det finns ingen omvänd askungen-magi vid midnatt på nyårsnatten som förvandlar dig till dina drömmars dröm! Tyvärr. Jag har nyligen gjort den sorgliga upptäckten jag också. Jag vet, det känns hopplöst och sorgsamt men misströsta ej! All hopp om framtiden är inte död! Jag har nämligen även lärt mig att vi kan nå våra mål ändå! Hur otänkbart det än är så kan vi faktiskt utvecklas och röra oss framåt utan den där magiska kraften vid midnatt. Tänka sig!
 
För min del så känner jag redan av det! Jag har en hejdundrans massa mål och önskningar inför 2015 varav de största är att bli mindre självcentrerad, lära mig vara mer tacksam och att besegra mina rädslor. Just med rädslor så har jag kommit fram till mottot "Don't let fear stand in the way of you and what you want". Så är det något som jag känner rädsla inför så blir det nästan som ett tvång för mig att göra det. Inom hälsosamma gränser så klart. Enda sättet att sluta låta rädslor paralysera mig från att göra saker är att besegra dem. Så i år tänkte jag arbeta på att komma över min rädsla för höjder genom att hoppa fallskärm, gå in i mer socialt svåra situationer för att jag ska bli mer socialt bekväm och känner jag mig extremt modig så kanske jag försöker bemöta min rädsla för fåglar. Tveksamt dock, vi kan ju inte bli alldeles för wild and crazy på bara ett år, rimliga gränser och sådant där. Men det finns en hel del som jag vill göra för att utvecklas som person och för att bli modigare och starkare i mig själv. Detta känns som ett sunt sätt att växa på! Framtiden är god! Just nu är jag dessutom extra taggad i och med min nya hårfärg. Är det konstigt att jag känner mig upplivad och modigare bara för att håret är mörkare och mer exotiskt? Jag känner mig redan som en nyare, tuffare och modigare version av mig själv! Det känns lite som att jag kan klara av precis vad som helst som jag bestämmer mig för. Det kan vi alla! Utan ny hårfärg och midnattsmagi! 2015, here we go!
 
 
 
Här får ni äran att höra Titans visa ord från en av världens bästa filmer!
words words words | | 2 comments

Det här med att ha en blogg

Hej världen. Jag lever.
 
Det kanske är dags nu alltså. Jag dammar av bloggdelen av mitt hjärnkontor, det brummar högt, ovant, efter en lång, djup sömn. Laddar. Startar. Det kan ta lite tid att komma tillbaka till detta. Kommer inte ihåg hälften av sakerna som jag brukade fixa med här.  Rostig men med chans till förbättring. 
 
Det här kan bli spännande.
 
Just everyday life | | Comment
Upp