Systrar och det här med begagnade kläder

Sitter just nu hos min syster i Stockholm. Har haft en mysig kväll här då vi bland annat har gått igenom Alex garderob. Det är faktiskt ett fint plus med att ha äldre syskon utav samma kön- att man får kläder från dem när de har tröttnat eller växt ur dem. Fast detta har jag visserligen inte alltid sett som ett plus.
 
När man är näst yngst av sex barn varav tre utav dem är äldre tjejer så är man garanterad en massa hand me downs (förlåt, kan verkligen inte komma på vad det heter på svenska och jag känner inte att googles "ge mig nedskrivningar" var den korrekta benämningen) kläder när man växer upp. Man är också garanterad att inte få köpa mycket nya kläder alls eftersom man får så mycket kläder givet sig och eftersom man under större delen utav sin barndom inte har egen ekonomi så får man nöja sig med de kläder som man får och bli extra lycklig när man väl får något nytt som bara är ens eget!
 
Numera är jag dock mest bara tacksam. Dels för att mina äldre systrar har klädstilar som jag gillar (speciellt Alex, alltid supersnygga kläder som jag tycker om) och dels för att jag ärligt talat tycker att det är så tråkigt att köpa nya kläder. Inte så att jag inte tycker om nya kläder. Nej, den där mysiga och lyckliga känslan inbefinner sig fortfarande när jag köper/får nya kläder. Jag tycker jättemycket om nya kläder! Problemet är bara hela proceduren med att gå till affären, gå runt och leta efter något man tycker om, sen hitta storlek, sen testa, sen testa en annan storlek, sen komma fram till att den inte passar din kroppsform eller komma fram till att man älskar den men kanske inte borde lägga så mycket pengar på något man egentligen inte är i nöd av. Så ja, jag älskar nya kläder, bara inte sättet varpå jag måste fixa nya kläder.
 
Därför är detta det bästa alternativet för mig i slutändan. Det är nya kläder för mig och jag tycker lika mycket om de kläder jag får från mina systrar som jag köper själv. Som nu till exempel när jag sitter i en kofta och skjorta som vi rensade ur Alex garderob. Jättefina! Vill inte riktigt ta av mig dem faktiskt.
 
Så- älska hand me downs helt enkelt.
 
Eller snarare- se till att ni har systrar med snygg stil.
 
 
 
 
Just everyday life |
Upp