Morgonstund har guld i mun, fast nej.

Jag är inte en morgonperson. Inte för att jag inte kan gå upp tidigt men jag är betydligt mer effektiv på kvällen än på morgonen och ärligt talat så är det bara en pina. Det tar ett tag för min hjärna att värma upp och komma igång så jag funkar bara bättre på kvällen helt enkelt. Och nu när jag inte jobbar så mycket och när jag jobbar mest jobbar eftermiddagar, så har jag kunnat sova rätt länge på morgnarna. Vilket jag borde tycka är hur gött som helst.
 
Det finns plus och minus till att ta sovmorgon dock. Det är skillnad när man har gått upp tidigt för att gå till jobbet eller skolan en hel vecka och sen tar sig en välförtjänt sovmorgon. Då är det helt berättigat! Men när man tar sig sovmorgon till senare än nio då man har gjort det varje dag den veckan, så försvinner njutningen av en sovmorgon. Då börjar det dåliga samvetet ta vid istället.
 
Så eftersom min hjärna inte tänker så långt vid åtta på morgonen och istället säger till kroppen att stänga av alarmet för att sedan gå och lägga sig och somna om, så har jag nu fått kompensera det.
Jag sovmorgon-kompenserar.
 
Så när jag vaknar framåt elva snåret och argt muttrar för mig själv när jag ser hur mycket klockan är så måste jag därför göra min start på dagen så bra som möjligt. Jag sätter på pepp-musik, jag dansar och städar mitt rum. Jag fixar tvätt. Jag går upp och fixar en nyttig och grym frukost. Jag tömmer och fyller diskmaskinen. Jag läser medans jag äter och har grymmaste studiestunderna. Allt som allt så kompenserar jag min lathet med att försöka ta tillvara på resten utav tiden. Sen dör det visserligen ut efter ett tag men det funkar i några härliga timmar.
 
Så nu när jag har ätit frukost, tömt och fyllt tvättmaskinen och diskmaskin, städat mitt rum och peppdansat lite så tänkte jag sätta mig vid pianot en stund. För att huset är tomt och den dagliga dosen av piano är hälsosam! Sen kanske jag går på en promenad för vädret är helt underbart. Får se om solen hinner gå ner innan dess bara. Dessa sovmorgnar ger ju dessvärre inte lika många soltimmar.
 
Just everyday life |
Upp